Full 1
Golf Club Paul tomita
Primul club de golf privat din Romania
Full 1

Despre Noi

Paul Tomita din Pianu de Jos, judetul Alba este primul teren privat de golf din Romania. Are 70 hectare de teren din care pe 50 se joaca golf.

In prima sa faza (1995-2002) terenul avea 9 gauri, iar din 2002 sunt 18 gauri... peste dealuri mici si ondulate cu stejari batrani rasfirati pe tot terenul.

Dificultatea de joc este creata de natura insusi, pe durata constructiei s-au facut doar interventii mici fiindca nu a fost nevoie de mai mult.

Clubul poate fi gasit usor, chiar de pe autostrada la 6 km distanta (directia Orastie-

Sebes,Siubiu)

Obiective turistice

  • Manastirea Strungari, 9km distanta si cea de la Saliste la 14 km distanta, aceeasi directie cu drumul. Privelisti Minunate!

  • Conacul Martinuzzi la 12 km distanta, in Vintu de Jos.

  • Theodora Golf Club, 24 km away.

  • Cetatea medievala de tip Vauban de la Alba Iulia, 25 km distanta.

  • Orasul Sibiu, 47km pe autostrada.

  • Castelul Huniazilor din Hunedoara la 63 km distanta (45 minute).

  • Domeniul schiabil Sureanu la 65km distanta (70 minute)

Terenul de golf Paul Tomita este situat peste locul unde pe vremea romanilor era o mina de aur. Terenul a fost omologat in acordanta cu standardele internationale (USGA) de catre un grup de experti din Germania in 2003.

Geografia Locului asigura niste imprejurimi minunate, la poalele muntilor Sebes si nu departe de muntii Apuseni.

Evenimente

Primul Concurs oficial a fost organizat la 16 Iunie 2001. Transilvanya Bank Cup a fost difuzata in premiera pe Realitatea TV timp de 4 ore pe 20 Octombrie 2003

Din Februarie 1995 pana in Noiembrie 2017, au fost organizate in Pianu de jos aproximativ 300 competitii nationale si internationale + mai multe evenimente Team-Building.

In jur de 200 sponsori au ales sa isi gazduiasca evenimentele aici. O sa numim doar cativa care au gazduit evenimentele aici timp de ani la rand, consecutiv: BMW, Transavia, Alpin57Lux, Transilvanya Bank, Allianz Tiriac, Alba Golf Challenge, ING, Supremia, Elis Pavaje, etc

Istoria Clubului

Clubul de golf Paul Tomita a fost inaugurat pe 22 Februarie 1995 ca un parteneriat public/privat. In acel moment suprafata sa de 70ha a fost inchiriata pentru 49 de ani.

Pe 12 Iunie 1994 a fost organizata prima demostratie de golf din Romania dupa revolutie. Acest eveniment a fost difuzat de primul canal de televiziune din Romania la rubrica "actualitati"

Paul Tomita a fost primul jucator de PGA profesionist din Romania. A fost directorul Clubului Diplomtic in Bucuresti timp de 35 de ani. A antrenat un nr. mare de celebritati si a avut rezultate impresionante la competitiile cheie internationale. 

Clients Testimonials

Photo-Gallery